lørdag 12. januar 2013

Mariusgenser

Da har jeg strikket min første Mariusgenser! Jeg fikk boken "Marius Strikkebok" i julegave (kjøpte den til meg selv fra barna, tihi), og der er det så mye flott jeg har lyst til å strikke!
Først ut ble en genser med rundfelling til sønnen min, i størrelse 4 år. Jeg brukte 10 dager på den, men det ble ikke strikket like mye alle dagene. Det gikk veldig greit å strikke og frister til gjentakelse :o)


Jeg vil også strikke noe til datteren min etter hvert, men har ikke bestemt meg enda for hva. Hun er jo så liten enda. Vurderte en body som det er oppskrift på i boka, men det vil være så kjedelig å få den ødelagt pga bæsjebleier som lekker.. Ønsker også å strikke en genser til meg selv og til samboeren. Har litt lyst til å bryne meg på en der det trengs montering. Jeg har aldri prøvd det før, det virker så skummelt å klippe i stykker det man har strikket.. Men, jeg har jo en svigermor som er ekspert på slikt, så jeg tenker jeg skal få henne til å lære meg det :o)

Denne genseren ble strikket i Smart, et garn som var veldig godt å strikke med. Ser på Ravelry at noen har strikket den i Rubin fra Sparkjøp. Tenker å prøve dette også, det blir jo en del billigere.. Akkurat nå, i januar måned, så er det jo salg på garn også hos Sparkjøp - så et nøste Rubin koster kr 12,-. Det koster kr 15,- til vanlig også da, så det er jo ikke særlig dyrt i utgangspunktet. Tror jeg skal bestille meg litt garn derfra. Har litt lyst på en genser i rosanyanser til meg selv :o) Og... Oops, der bestilte jeg akkurat opp litt garn ;o) Skal strikke genser med rundfelling til meg selv.

Mottakeren ble kjempeglad for genseren, han ville ikke ta den av igjen :o)

2 kommentarer: