mandag 13. april 2009

Vinvesker

Genial gaveidè!
I min søken på internett etter inspirasjon, kom jeg over tovede vinvesker og tenkte at dette måtte jeg prøve. Og sannelig, dette tror jeg kan bli en vane.. Jeg har strikket 2 stk på 2 dager nå, det er utrolig enkelt og raskt å strikke disse veskene. Og for ikke å snakke om mulighetene for variasjon! Man kan jo lage vesker til spesielle anledninger, personer, ja mulighetene er mange :o) Oppskrift har jeg funnet flere steder på nettet, men ser kanskje ut til at det er den samme som jeg fant i Hedvigs blogg. Jeg brukte denne som grunnlag, og skrev ned en egen oppskrift med litt mer forklaring. Jeg lagde to vesker i første omgang, en med håndtak strikket som beskrevet i oppskriften, og en med såkalte "handleposehåndtak". Dette gjorde jeg etter mitt eget lille hode.. Jeg ble veldig fornøyd med begge to, og synes kanskje at den med handleposehåndtaket virket litt mer solid å bære? Oppskriften er gjengitt nederst i dette innlegget.

Oppskrift tovet vinveske:
Garn: Fritidsgarn fra SandnesGarn
Pinnestr.:6
  • Legg opp 7 masker på en strømpepinne og fordel de på 3 pinner
  • Strikk rundt en omgang hvor det økes i hver maske = 14 masker
  • Øk i hver tredje maske på annenhver omgang til det er 42 masker (bunn av vesken). Nå kan det brukes rundpinne, jeg syns i alle fall det går mye fortere.
  • Strikk 75 omganger rettstrikk (jeg syr meg en merketråd oppover slik at det blir enklere å se hvor omgangen begynner)
  • Så er det klart for å strikke håndtaket og maskene fordeles på to pinner (21 m). Strikk sammen de 2 første og de 2 siste maskene på rettomgangen, strikk vrangt tilbake. Fortsett slik til det gjenstår 7 masker
  • Strikk 15 omganger med rett og vrangt til sammen før det felles av
  • Strikk den andre delen av håndtaket på samme måte
  • Sy sammen endene på delene og vesken er ferdig og klar til toving

Jeg tovet på 40 grader, vanlig vaskeprogram (med OMO color) og halv sentrifugering. Tørket så veskene med en vinflaske inni.

Som sagt, jeg ble veldig fornøyd med disse. Oppskriften, garntypen og tovingen gjorde at veskene fikk en perfekt passform til vinflasker. Det blir nok laget flere av disse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar