søndag 12. april 2009

Tovet veske med stjernebord

Jeg fikk lyst til å forsøke meg på toving, og var på utkikk etter noe "enkelt". Jeg fant denne vesken fra Drops Design, og tenkte at denne ville jeg prøve meg på. Jeg har aldri strikket noe med mønster før, men gikk på det med friskt mot. Og det ble ikke noe problem. I oppskriften brukes garntypen DROPS Eskimo fra Garnstudio, men rett og slett fordi jeg ikke får tak i dette her jeg bor, så benyttet jeg Fritidsgarn fra SandnesGarn i steden. Vesken strikkes på pinne nr 9, og det var noe annet enn det jeg var vant til fra før.. Men det gikk greit etterhvert, og det gikk så fort unna at jeg like godt strikket 2 vesker... Den siste hadde jeg gjort på en dag, hadde det ikke vært for at jeg gikk tom for garn.. Jeg ble mest fornøyd med den siste vesken, da hadde jeg blitt mer komfortabel med de store pinnene, og strikkefastheten ble jevnere og mer korrekt. Samtidig så hadde jeg vel gjort en liten tabbe med den første vesken, jeg sydde fast hankene over på motsatt siden av vesken, i steden for på samme side. Men det går jo an å bruke den alikevel :o)
Vesken ble tovet i vaskemaskinen, vanlig program på 40 grader. Jeg brukte vanlig vaskepulver (OMO color) og halv sentrifugering. La vesken i maskinen alene, brukte ikke noe annet sammen med den.
Jeg ble veldig fornøyd med tovingen, og nå er jeg hektet.. Har kjøpt inn mere garn i dag, og har en rekke prosjekter på gang inne i hodet mitt..
Når det gjelder toving i vaskemaskin, fant jeg forøvrig mye tips om dette i bloggen Grynt fra gyngestolen

Slik ble resultatet av den siste vesken jeg strikket:

Før og etter toving

Mål før toving: ca 54 cm bred og 32 cm høy
Målene etter tovingen: 39 cm bred og 23 cm høy

Når jeg nå fullfører dette innlegget har jeg allerede neste prosjekt i maskinen til toving.. Blir det vellykket har jeg løst en del gaveutfordringer i tiden fremover i alle fall :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar