tirsdag 10. november 2009

Jul i Svingen-luer

I år viser Nrk julekalenderen Jul i Svingen. På Hobbyboden er jeg med i en along der vi skal lage produkter fra serien. Så langt har jeg strikket en Linus-lue og en Akaya-lue. Begge luene skal være en liten førjulsgave til 2 av mine fadderbarn. Jeg skal også strikke en Linus-lue til, til fadderbarn nr 3 :o)
Sønnen min, Even, har stått modell og jeg syns han tar seg veldig bra ut :o) Øverste bilde viser Linus-luen. Den er strikket i Freestyle fra Dalegarn på pinne 5. Den skal passe til en gutt på 5 år. Den er litt stor til Even, som bare er 6 mnd.. Siden den er strikket i 1r og 1vr så er den ganske fleksibel :o)
Her er Akaya-luen min:
Siden jeg ikke har tilgang til originalgarnet her jeg bor, ble denne luen strikket i Alpakka fra Sandnesgarn på pinne 4. Fargene ble dermed ikke helt nøyaktig lik luen, men jeg er fornøyd allikevel :o). Luen ble litt tynn, så det blir vel en litt mer "pyntelue" i steden for å bli brukt i skikkelig kaldt vær. Håper mottakeren vil ha den da. Den ble i alle fall veldig god å myk :o)

Mønstrene på luene er fra Liv-Torils blogg

12 kommentarer:

 1. Så flotte luer du har strikket! Og veldig søt modell.

  SvarSlett
 2. Fine luer. Jeg må innrømme at jeg er av de som likte jul i svingen så jeg gleder meg til desember :)

  SvarSlett
 3. Flotte luer, og modellen din er jo skjønn da!

  SvarSlett
 4. Kjempefine luer og herlig liten modell.

  SvarSlett
 5. Så fine, spørs om ikke jeg må lage et par jeg også, og da er det vel disse to som er favoritten.

  SvarSlett
 6. Flotte Jul i Svingen luer ,de er fargerike og flotte

  SvarSlett
 7. Så fine luer og nydelige modeller. :)

  SvarSlett
 8. Nydelige luer!
  Jeg har strikket en a la Akaya-lue, men den ble også, i likhet med din, ikke helt Akaya pga garnet:-) Den ble uansett tatt godt imot, og det blir nok din også!

  SvarSlett
 9. Så fine luer! Tipper det er stas med sånne luer som på TV :) Ellers har jeg som deg fått sansen for Freestylegarnet, utrolig deilig å strikke med.

  SvarSlett
 10. Fine luer. et tips om luene blir for tynne, lag for av fleece å sy i :D (kan jo tipse om det selv om jeg overhode ikke tror jeg klarer det selv ) :D

  SvarSlett